# Om idrettsrådet #

Larvik idrettsråd er et felles organ for all idrett i kommunen som er organisert i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) gjennom idrettskretsen, og underlagt NIFs lov og bestemmelser.

Idrettslag i Larvik kommune med medlemskap i NIF blir automatisk medlem av Larvik idrettsråd.

Idrettsrådets oppgaver

Idrettsrådet er et fellesorgan for idrettslagene (som er tilsluttet Norges Idrettsforbund) i kommunen. Idrettsrådet er et frivillig organ som velges av årsmøte.

Formål

Formålet med idrettsrådet er å arbeide for best mulig forhold for idretten, herunder samarbeid:

• mellom lagene
  • mellom lagene og de kommunale myndigheter
  • mellom lagene og idrettskretsen

Idrettsrådet spiller en proaktiv rolle i utformingen av idrettspolitikken i kommunen – både i forhold til aktivitet og anlegg.

Oppgaver

Være et bindeledd mellom den frivillige idretten og kommunen.
Være samarbeidsutvalg for idrettslagene og ta opp saker av felles interesse.
Bistå idrettslagene med kompetanse og praktisk hjelp til administrativ drift.

Bygge nettverk i den organiserte idretten.
Kartlegge og planlegge idrettens behov i kommunen.
Avholde fellesmøter med idrettslagene ved behov.
Formidle idrettslagenes anleggsbehov til kommunen (spillemidler)
Fordeling av lokale aktivitetsmidler (LAM)

Norges Idrettsforbunds “Lov om idrettsråd”

I alle kommuner med mer enn tre idrettslag skal det være idrettsråd for idrettslag som er medlem i NIF. Et idrettslag kan bare være medlem av ett idrettsråd. Med dispensasjon fra Idrettsstyret kan det opprettes felles idrettsråd for to eller flere kommuner.
(NIFs lov § 8)

Idrettsrådet skal:

• styrke idrettens rolle og rammevilkår i lokalsamfunnet
  • foreta prioriteringer på vegne av idrettslagene
  • dokumentere og synliggjøre idrettens lokale omfang samt utvikle lokale idrettspolitiske handlingsprogram
  • være en møteplass og utviklingsarena i skjæringspunktet mellom offentlig og frivillig virke

Idrettsrådet skal være et idrettspolitisk organisasjonsledd med oppgaver primært på lokalt nivå.

Spillemidler til utstyrhttps://forbund.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=34Spillemidler til utstyr2019-02-05T23:00:00Z2019-02-06T22:00:00ZOnlineNorges idrettsforbund har åpnet for at alle idrettslag og særidrettsgrupper kan søke om spillemidler til utstyr. Det er satt av 35,8 million kroner til ordningen. Søknadsfrist er 6. februar. Kulturdepartementet og Norges idrettsforbund har satt av til sammen 35,8 millioner kroner som skal tildeles klubber og særidrettsgrupper. Dette er 1,4 millioner kroner mer enn i 2017. Beløpet har aldri vært høyere. Søknadsfrist for utstyr kjøpt i 2018 blir onsdag 6. februar 2019. Nytt av året er at kvitteringer skal sendes inn samtidig med søknaden. Midlene vil bli utbetalt i løpet av mars 2019. Alle idrettslag har fått tilsendt informasjon på e-post om søknadsprosessen.
Idrettsting 2019https://forbund.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=30Idrettsting 20192019-05-24T06:00:00Z2019-05-24T14:00:00ZLillehammerIdrettstinget arrangeres på Lillehammer Hotel.

I fokus